Ongeknipt. De foto’s die geen foto’s zijn geworden.

​De beste camera is degene die je bij je hebt, is een bekende uitspraak. Daarop voortbordurend is het moment dat je een foto wilt maken het beste moment. Maar dan moet je wel een fototoestel bij je hebben. Of de mogelijkheid om op dat exacte moment de foto te maken.

Omdat ik zo’n beetje vergroeid ben met mijn telefoon voldoe ik aan de eerste vereiste. Maar om die ook nog eens op het juiste moment te kunnen pakken is een ander verhaal.

Voor al die momenten die anders verloren gaan wel ik het komende jaar een nieuw projectje starten: een uiteenzetting van de niet gemaakte foto’s. Ongeknipt. De foto’s die geen foto’s zijn geworden.

Om geen eindeloze hoeveelheid spam op mijn blog te krijgen heb ik een tweede instagramaccount aangemaakt; @ongeknipt. Hier zal ik niet dagelijks, maar wel zoveel mogelijk, met een max van 1 per dag ongeknipte foto’s posten. Als je het leuk vind om te zien welke foto’s ik niet gemaakt heb, kun je dus op Instagram kijken. Heb je een account? Volg dan @ongeknipt. Geen account? Bekijk in je browser; https://instagram.com/ongeknipt

[edit: Ook dit project is voortijdig ten einde gekomen. Een nieuw slachtoffer voor het Kerkhof van onafgemaakte fotoprojecten]

Deel dit bericht:

Geef een reactie