Waarom Google Foto’s voor mij een uitkomst is!

Google heeft recentelijk de service Google Foto’s aangekondigd. Een service waar je al je foto’s in hoge resolutie kunt opslaan. Ongelimiteerd! Althans, als je niet de originele grootte van de bestanden hanteert.

Google Foto's Upload - [c] Marcel Borgstijn

 

Zelfs RAW-bestanden kun je toevoegen aan Google Foto’s zodat daar ook een back-up van gemaakt wordt. Weliswaar niet in het volledige formaat en resolutie, maar zie het als een extra backup. En – voordeel – je hebt altijd je RAW bestanden tot je beschikking. Als je er wat geld voor over hebt, kun je tot 9,4 GB gratis uploaden in volledig formaat en de resterend benodigde ruimte kopen. Hou er wel rekening mee dat je pc of laptop behoorlijk staat te pompen om van alle hoge resolutie files (JPG en RAW) een back-up bij Google Foto’s  te maken.

Google Foto's - [c] Marcel Borgstijn

 

Een aardige optie binnen Google Foto’s is het samenstellen van Collecties. Dat gebeurt automatisch (je kunt instellen of je dit wel of niet wilt) en hiervan kun je per samenstelling kiezen of je die wilt opslaan in je Bibliotheek. Er wordt onderscheid gemaakt in Collages, Panorama’s en Animaties. Daarnaast wordt er op basis van beeldseries ook Albums en Verhalen voorgesteld. Met name die verhalen zijn erg leuk omdat je hier en chronologisch overzicht krijgt van bijvoorbeeld een stedentrip. Hier is ook ruimte om teksten en zo toe te voegen.

Google Foto's assistent -[c] Marcel Borgstijn

 

Je hebt dus naast je tab met alle foto’s, makkelijk scrollbaar doordat het in tijd is ingedeeld ook een tab met die Verhalen en Albums. Uiteraard kun je die Verhalen weer delen met je netwerk.

Google Foto's collecties - [c] Marcel Borgstijn

 

Voor mij is Google Foto’s een goede aanvulling op de bestaande back-up die ik op twee verschillende externe harde schijven maak, met name omdat ik nu overal en altijd toegang heb tot mijn volledige foto-archief. De ervaring die je op een desktop hebt is gelijk aan de app op je smartphone. Ook proberen? Check Google Foto’s of download de app in de Play Store.

Ben benieuwd naar jullie reacties over het gebruik en gemak van deze nieuwe service van Google.

 

 

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie