De mooiste online fotomagazines

Er zijn ongelooflijk veel magazines en (legale) ebooks op internet te vinden. Zowel als een online magazine weergegeven als een download. Ik schreef al eerder over het briljante ISSUU, waar je magazines kunt nalezen en bewaren op een ‘stack’. Maar er zijn ook sites waar ze een online magazine maken en deze ter download aanbieden. Gratis of betaald. Het Kroatische Blur (www.blur-magazine.com) is zo’n site. Een non-profit project opgezet door enkele fotografen en kunstliefhebbers.

Voorheen, in de periode 2009 – 2012, waren de magazines gewoon te downloaden. Deze heb ik destijds opgeslagen en zo af en toe blader ik ze nog eens door op zoek naar inspiratie. Tegenwoordig werken ze via ‘Name your price’ waarbij ze een symbolische 1 dollar hebben ingevuld. Geef wat het je waard is. Deze magazines zal ik niet delen. Wil je ze lezen, dan zul je ze aan moeten schaffen! En geloof me, ze zijn het waard.

De oude, gratis verspreide magazines kan ik wel delen, als lekkermakertje. Bekijk hier de oude magazines van BLUR in mijn Google Drive map.

Ik hoor graag jullie reacties op deze magazines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *