Protest tegen geënsceneerde perfectie

protest-tegen-geensceneerde-perfectie - [c] Marcel Borgstijn

Protest tegen geënsceneerde perfectie. Dat is wat ik met deze foto wilde verbeelden. De hele wereld post zich gek met foto’s op social media van alle uitstapjes die ze doen. Alle keren dat ze met vrienden uit eten zijn. Elke glimlach van hun kind. Kijk mijn geweldige, perfecte leven! Maar is dit wel zo? Wat zit er achter het zorgvuldig opgetrokken gordijn?

Waar komt die drang vandaan om alles maar te willen delen met zo’n beetje iedereen. Waarom zetten we onze kinderen in om te laten zien hoe goed we het hebben, hoe leuk we zijn? Je begrijpt, ik ben een beetje klaar met die onbeheersbare drang om te delen, hoewel ik hier zelf (gelukkig in beperkte mate) medeschuldig aan ben.

Laten we wat zorgvuldiger zijn met wat we posten. Ik hoef echt niet iedere borrel, ieder bord sushi en elk kunstje van jou of je kinderen te zien. Vandaar dit stille protest. En ja, inderdaad met een foto die ik deel via social media 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *