Wisselend bewolkt

Afgelopen jaar heb ik weer een dagelijks project gedaan. Dit keer heb ik iedere dag 1 foto van de lucht gemaakt en deze op Instagram gepost. Het idee was om dit een jaar te doen en hiervan een compilatie te maken. En dat is gelukt. Sterker nog, ik ben – nadat ik op 23 augustus j.l. het jaar volmaakte – gewoon doorgegaan. Ik heb in de tussentijd nog een aantal andere ideeën gekregen om met dit project te doen. Het is namelijk een erg leuk project om te doen. Iedere keer als ik weer een blik werp op de stroom foto’s krijg ik een glimlach op mijn gezicht.

Bij iedere foto heb ik de coördinaten, datum en tijdstip vermeld. Het zijn namelijk allemaal beelden die nadat ze zijn vastgelegd nooit, maar dan ook echt nooit meer te zien zullen zijn. En ik ben op het moment dat de foto gemaakt wordt, de enige op aarde die dit specifieke moment vastlegt. Met dit project geef ik dus een letterlijk inkijkje in mijn wereld.

Maar alle gekheid op een stokje, het leuke van dit project is de enorme verscheidenheid aan beelden. Er is werkelijk geen enkele foto hetzelfde. Zelfs als je de volledig blauwe luchten naast elkaar legt, zie je hele subtiele kleurnuances. En de meeste mensen hebben weinig notie van dit eeuwigdurende schouwspel. Af en toe kijkt men naar boven als ze afwijkend wolkendek zien.

Ik ben op dit idee gekomen door een foto die ik maakte voor mijn project Wat overblijft. Ik maakte hier een foto van de lucht boven het Vliegerveldje waar we vroeger altijd voetbalden en zette hier de coördinaten op de foto. De wolken op de foto hadden wel wat weg van Europa en ik bedacht dat dit moment nooit meer terugkomt. Tadaa, nieuw project!

Als je de afzonderlijke foto’s wilt bekijken, of beter nog @wisselend_bewolkt volgen op Instagram, kijk dan op https://www.instagram.com/wisselend_bewolkt/

Wisselend_Bewolkt - (c) Marcel Borgstijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *