GRII_IST

In april 2020 ben ik begonnen met een nieuw fotoproject om te leren waarom ik fotografeer. Tijdens de coronacrisis ben ik – door het thuiswerken – iedere dag een rondje gaan lopen. In de middag of ‘s avonds. Hierbij neem ik telkens mijn camera mee, een Ricoh GRII. Lekker handzaam.

Ik heb bedacht om alle foto’s te maken met het High Contrast effect. Lekker veel contrast, diepe zwarten en dichtgelopen delen. Heerlijk! En alle foto’s die ik maak, plaats ik ook in een album. Dit volledige album staat op Flickr, omdat dat zich uitstekend leent voor het plaatsen van veel foto’s. [Edit: vanaf gr-snap #0125 ben ik gestopt met posten op Flickr. Te omslachtig]

Ook heb ik een apart account aangemaakt op Instagram, met name omdat hier een grote community van Ricoh gebruikers actief is. Meer inspiratie!

Wat wil ik hier nu mee bereiken?

Het idee is dat ik gewoon foto’s maak van wat me opvalt. Ik wil erachter komen wat maakt dat ik die ene specifieke foto schiet. En als er een behoorlijke berg foto’s ligt, kan ik misschien wel ontdekken wat me zo aantrekt in de beelden die ik heb gemaakt.

Overzicht van het album op Flickr

Voorlopig blijf ik hier nog wel even mee doorgaan. Tezijnertijd zal ik een aantal beelden op deze site plaatsen, maar voor nu kun je alle beelden, onbewerkt, zien op Flickr of Instagram:

overzicht van de Instagram feed van @grii_ist

Ondertussen heb ik ook al een Youtube filmpje gemaakt met een selectie uit de foto’s die ik nam in de periode maart-june. Deze kun je op mijn Youtube-kanaal zien.

In augustus ontvang ik mijn boek dat ik via Saal-Digitaal heb gemaakt. Hierin staat een selectie van 40 foto’s, gemaakt uit de 194 snaps die ik op dat moment heb geschoten. wil je erdoorheen bladeren? Dat kan via ISSUU.

Er er volgt nog meer, dus stay tuned!

Bekijk een selectie van mijn eigen favorieten:

De beelden zijn ook per maand in te zien:
februari 2021
januari 2021(16x)
december 2020 (18x)
november 2020 (28x)
oktober 2020 (24x)
september 2020 (27x)
augustus 2020 (23x)
juli 2020 (40x)
juni 2020 (45x)
mei 2020 (74x)
april 2020 (33x)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *